Tes Antigen COVID-19 Ngarep: Apa Sampeyan Kudu Ngerti

Wirecutter ndhukung pembaca.Nalika sampeyan tuku liwat link ing situs web kita, kita bisa nampa komisi afiliasi.sinau liyane
Kanggo tes COVID-19 sing berisiko rendah, tes antigen cepet nyedhiyakake cara sing cepet lan gampang kanggo screening SARS-CoV-2 ing omah.Utamane migunani yen sampeyan ngerti utawa curiga yen sampeyan wis kena infeksi koronavirus nanging ora bisa entuk tes profesional (utawa ngenteni asile).
Tes diagnostik antigen omah sing sah FDA bisa ndeteksi infeksi COVID-19 sing aktif, kalebu wong sing ora duwe gejala, sajrone udakara 15 menit.Sakabèhé, tes kasebut ora sensitif kaya tes diagnostik molekuler sing ditindakake ing laboratorium.Nanging, asil tes antigen ing omah bisa menehi data tambahan - yen ora rampung lega - babagan status COVID-19 wong, utamane yen sampeyan nyoba rutin.Gumantung ing kahanan sampeyan, sampeyan bisa uga duwe sawetara tes kasebut.
Elinga, asil negatif ora ateges manawa ana wong sing ora duwe COVID-19, lan tes kasebut ora digunakake minangka cara diagnostik.Dr Matthew McCarthy, profesor kedokteran ing Weill Cornell School of Medicine, ujar: "Tes antigen minangka cara sing murah lan gampang kanggo ngenali wong sing kena infeksi."Kanggo wong sing ora duwe riwayat paparan COVID-19, "yen sampeyan arep menyang Thanksgiving, ing ngendi ana 20 wong lan kabeh wis divaksinasi, sampeyan bisa nindakake tes antigen sadurunge lunga kanggo mesthekake yen sampeyan ora nggawa virus kasebut. partai," ujare, nyatakake panggunaan potensial.
Bisa uga cocog kanggo nganakake tes antigen kanthi cepet sadurunge sesambungan karo wong sing luwih gampang kena virus.Dr. Claire Rock, ahli epidemiologi klinis ing Sekolah Kedokteran Universitas Johns Hopkins, ujar: "Malah wong sing wis divaksinasi kanthi lengkap bisa uga pengin njupuk salah sawijining tes omah sing trep sadurunge nglampahi wektu karo mbah," sing mbukak perusahaan konsultasi kontrol infeksi COVID-19. .
Tes antigen COVID-19 ing omah bisa gampang lan cepet.Ora perlu ngenteni janjian (utawa pesen kit kanthi conto surat lan kapal) banjur ngenteni asil tes diagnostik molekuler.Kanthi nindakake tes antigen ing omah, sampeyan biasane bisa njupuk 15 menit saka swab menyang asil.Tes iki biasane gampang ditindakake, lan sampeyan bisa maca asil kanthi manual (kayata nggunakake tes meteng ing omah) utawa kanthi digital (nggunakake aplikasi).
Tes antigen COVID-19 ora sensitif kaya diagnostik molekuler.Beda karo tes diagnostik molekuler COVID-19, sing kalebu nggedhekake asam nukleat virus menyang tingkat sing luwih gampang dideteksi, tes antigen bisa ndeteksi jejak virus sing ora diamplifikasi, saengga ora gampang ndeteksi sinyal cilik.(Aja bingung tes antigen karo tes antibodi. Tes antibodi dirancang kanggo ndeteksi antibodi sing bereaksi marang virus lan ora digunakake kanggo tujuan diagnostik.)
Sanajan tes antigen ing omah ora gampang, nalika ndeteksi kasus COVID-19 sing aktif, sanajan metode diagnostik molekuler kaya tes PCR standar emas ora mesthi akurat, amarga asile gumantung, antara liya, wektu tes..Yen sampeyan ngilangke sadurunge sadurunge kontak, asil tes sampeyan bisa uga negatif sanajan sampeyan kena virus.Sawise sampeyan ora kena infeksi maneh, sampeyan uga bisa nampa asil tes PCR sing positif.
Ahli epidemiologi klinis Rock ujar manawa dibandhingake karo diagnosis molekuler COVID-19, tes antigen "ora sensitif yen kita pengin ngerti manawa ana virus cilik, nanging yen kita nggoleki, dheweke sensitif banget" ndeleng. yen ana tingkat tartamtu saka virus, kita kudu kuwatir yen ana wong bakal nulari wong liya.”

"Biasane nyaranake nguji telung nganti limang dina sawise cahya." - Dr.Matthew McCarthy, Sekolah Kedokteran Weill Cornell
Akurasi tes antigen ngarep gumantung ing bagean saka sensitivitas tes (kemampuan laporan tes kanggo ndeteksi positif sing bener), kekhususan tes (kemampuan laporan kanggo ndeteksi negatif sing bener), lan integritas sampel ( apa swab ngandhut cukup conto utawa swab Solusi kasebut kena kontaminasi karo patogen liyane), preduli apa instruksi pabrik wis dituruti kanthi lengkap, wektu wiwit kontak pungkasan sing dikawruhi utawa dicurigai lan / utawa wiwitan gejala, lan viral load ing wektu tes.(Tes iki saiki diwenehake kanggo wong sing umure 2 taun, yen ana conto bocah sing dipikolehi lan diproses dening wong diwasa.)
Kanggo tes sing dianggep minangka wewenang panggunaan darurat, pabrikan tes kudu ngirim data klinis menyang FDA kanggo nuduhake sensitivitas lan spesifik tes kasebut.Sawetara studi independen nuduhake yen sensitivitas lan spesifisitas tes antigen tartamtu luwih murah, utamane yen digunakake ing individu tanpa gejala.(Saiki ana tes diagnostik molekuler SARS-CoV-2 sing kasedhiya kanthi komersial sing wis diwenehake dening FDA lan bisa digunakake ing omah kanggo panggunaan darurat, tegese sampeyan ora perlu ngirim conto menyang laboratorium kanggo dites: Lucira COVID -19 Kit Tes All-In-One. Dibandhingake karo sawetara tes antigen ngarep sing sah FDA, nduweni sensitivitas sing rada dhuwur (95,2%) lan bisa menehi asil sajrone menit 30. Nanging, saiki ora kasedhiya ing situs web Lucira lan Amazon. sapisan didol.)
Nalika diterbitake, angel golek tes antigen ing omah amarga mundhake kasus COVID-19 nyebabake mundhake permintaan.Yen sampeyan ora bisa nemokake kanthi online, hubungi apotek lokal (tes iki biasane kasedhiya ing meja ngarep).
Abbott BinaxNow COVID-19 sensitivitas self-test antigen: 84.6% (PDF) (ing 7 dina sawise wiwitan gejala) Spesifik: 98.5% (PDF) (ing 7 dina sawise wiwitan gejala) Tes kasebut kalebu: rong biaya: $24 Kasedhiyan: Amazon, CVS, Walmart
Tes omah Ellume COVID-19 (aplikasi dibutuhake) Sensitivitas: 95% (PDF) Kekhususan: 97% (PDF) Tes kalebu: 1 Biaya: $35 Kasedhiya: Amazon, CVS, Target
Quidel QuickVue Home COVID-19 Sensitivitas Tes: 84.8% (PDF) Kekhususan: 99.1% (PDF) Tes kasebut kalebu: rong biaya: $25 Kasedhiya: Amazon, Walmart
Kunci kanggo entuk asil tes antigen sing dipercaya yaiku tes sing kerep."Tes terus-terusan bisa nambah sensitivitas," ujare Christoper Brooke, ahli penyakit infèksius ing Universitas Illinois ing Urbana-Champaign."Kemungkinan rong tes negatif sawise kena infeksi luwih murah tinimbang kemungkinan tes negatif."
Tes antigen ngarep Abbott, Ellume lan Quidel ora mbutuhake swab didorong menyang rongga nasofaring, sing bisa ditemokake ing situs uji klinis, nanging mbutuhake swab irung tengah sing kurang penetrating.Saben tes duwe instruksi khusus lan mbutuhake sampeyan ngilangke irung, nyelehake swab ing solusi kasebut, transfer sawetara solusi menyang wadhah cilik, lan ngenteni asile.
Sawise kira-kira 15 menit, sampeyan bisa maca asil tes Abbott BinaxNow lan Quidel QuickVue, kaya maca tes meteng ing omah: rong larik nuduhake asil positif lan siji baris (kontrol) nuduhake asil negatif.Baris kapindho sing samar isih bisa nuduhake asil positif.Tes omah Ellume COVID-19 mbutuhake sambungan Bluetooth menyang ponsel kanggo menehi asil sajrone 15 menit liwat aplikasi pendamping (iOS, Android).Miturut kabijakan privasi perusahaan, Ellume kudu menehi panguwasa kesehatan umum tanggal lair pangguna lan negara panggonan lan kode pos, asil tes, tanggal asil tes, lan informasi liyane sing dibutuhake dening hukum.
Kaya kabeh diagnosa COVID-19 (kalebu tes PCR), wektu ngumpulake conto kanggo pajanan lan/utawa gejala sing dicurigai pungkasan minangka faktor paling gedhe sing mengaruhi akurasi asil tes antigen omah.Contone, iki sebabe suite tes Abbott's BinaxNOW lan Quidel's QuickVue dilengkapi rong tes sing dirancang kanggo digunakake loro nganti telung dina.
"Sensitivitas tes kasebut pancen gumantung nalika sampeyan nggunakake," ujare Daniel Larremore, asisten profesor ilmu komputer ing Universitas Colorado ing Boulder, sing nggunakake tes molekuler lan antigen kanggo simulasi efek screening bola-bali ing wong asimtomatik.Beban virus saka wong sing kena infeksi ganti wektu."Yen sampeyan tekan beban virus sing cukup dhuwur, konsentrasi antigen bakal cukup dhuwur kanggo dites."Tes mandhiri sedina sawise nekani pesta karo wong sing durung ngerti yen dheweke kena COVID-19 ora ana gunane."Ora ana tes sing positif sajrone 24 jam sawise cahya," ujare Larremore.Yen sampeyan ngenteni suwene tes, sampeyan bisa uga ora kejawab konsentrasi antigen puncak, tegese yen tes kasebut ndeteksi antigen SARS-CoV-2 ing conto sampeyan, sampeyan kudu ndeleng garis positif sing luwih peteng.
"Biasane nyaranake tes telung nganti limang dina sawise cahya," ujare McCarthy saka Universitas Weill Cornell.Yen sampeyan duwe gejala sing padha karo COVID-19, sampeyan ora perlu ngenteni tes.
Yen sampeyan ora yakin utawa bingung babagan asil tes antigen COVID-19 ing omah, hubungi dhokter sampeyan.Apa sampeyan kudu nggoleki tes molekuler konfirmasi gumantung saka kahanan sampeyan.Larremore ujar manawa wong kudu nganggep asil tes antigen sing positif minangka positif sejatine, utamane yen faktor liya (kayata paparan potensial utawa munculé gejala) ndhukung asil kasebut.Iki tegese karantina, ngelingake kontak apa wae, lan bisa uga golek tes laboratorium kanggo konfirmasi asil kasebut.Nggoleki perawatan gejala yen perlu.Miturut McCarthy saka Weill Cornell, yen ana wong sing curiga babagan COVID-19 (contone, dheweke asimtomatik, divaksinasi, lan / utawa ora duwe paparan sing dingerteni).
Entuk tes PCR sing ditindakake ing laboratorium minangka pilihan sing paling apik kanggo diagnosa COVID-19 kanthi akurat, nanging janjian bisa uga angel ditindakake, lan kadhangkala "mbutuhake wektu suwe kanggo entuk asil, nanging asile ora ana gunane," ujare Brooke. saka Universitas Amérika.Illinois."Saenipun, kabeh wong bakal kerep nindakake tes PCR lan nglaporake asil kanthi cepet, nanging iki jelas ora mungkin.Tes antigen biasane mung siji-sijine pilihan sing sregep, saengga bisa duwe peran kanggo nambah frekuensi lan ruang lingkup tes kanggo kabeh populasi.Peran penting banget."
Topeng kain "paling apik" yaiku sing bakal sampeyan gunakake (ora repot).Mangkene carane golek topeng sing pas, nyaring kanthi apik lan cukup nyaman.
Topeng sing paling apik kanggo bocah-bocah yaiku sing bakal dipakai lan tansah dianggo.Disaranake enem produk sing nyaman, breathable lan cocok kanggo kabeh umur.
Topeng sing longgar bisa nyebabake kabut ing kaca tingal.Yen sampeyan ora pengin nempelake ndhuwur topeng ing pasuryan, anti-kabut netes bisa mbantu.(Dadi bisa sabun utawa saliva.)


Wektu kirim: Sep-17-2021